Ingrediente
- 3 rosii lunguiete (250 g);
- o bucata de mozzarella (a fost la pachet de 125 g, dar am folosit circa 50 g);
- 3 frunze de busuioc proaspat;
- putin piper negru macinat;
- doua linguri de ulei de masline;
- sare.
- In plus:
- 3 felii de paine alba;
- o forma de steluta metalica pentru decupat.
Mod de preparare
Din feliile de paine alba se decupeaza 6 stelute, care se prajesc la grill.
Rosiile se spala si se taie felii subtiri, indepartand capetele.
Mozzarella se taie in felii groase, apoi se decupeaza 7 stelute din ele. Se mai taie cateva cubulete din restul de mozzarella.
Pe o farfurie se aseaza circular feliile de rosii, apoi, din loc in loc, pe cate o felie de rosie se pune o steluta de mozzarella, iar la final se aseaza cubuletele.
Se spala frunzele de busuioc, se toaca si se presara peste salata. Se adauga putina sare (eu am adaugat sarea dupa ce am facut pozele de prezentare a salatei), putin piper negru macinat si doua linguri de ulei de masline.
Ca salata sa fie mai interesanta, am adaugat la final si stelutele din paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caprese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|