Salata Caprese

Postat de RODIMUR in Salate
22 Iun 2018 | 3433 vizualizari
Salata Caprese

Îmi doream de mult timp să prepar această salată, nu pentru că aș fi fost în căutarea unei diete rezonabile și plăcute, ci pentru că m-au atras dintotdeauna, numele, istoricul și aspectul ei. Salata Caprese nu înseamnă doar dietă mediteraneană, mâncare consistentă, dar ușoară și estetică, ci și patriotism, steagul Italiei și un istoric interesant, pornind de la insula Capri, de unde-i vine numele și unde a fost preparată pentru prima dată de către un bucătar care voia să vadă culorile țării sale, pe platouri și farfurii. Salata Caprese apare menționată pentru prima dată în 1924, în meniul de seară al unui hotel de pe insula Capri (Hotel Capri Quisisana) pentru că Filippo Tommaso Marinetti a cerut impunerea acestui preparat într-un meniu sănătos. Mai târziu, în 1952, preparatul s-a impus și a devenit foarte cunoscut nu doar grație gustului și aromelor sale, ci și regelui Farouk al Egiptului, care aflat pe insula Capri a cerut, la revenirea de la plajă, un preparat ușor. I s-a servit ceea ce mai târziu a devenit rețeta sa favorită, un sandviș cu salată Caprese între cele două felii. Am preparat această salată cât se poate de simplu, plecând de la rețeta originală. Mai nou, au apărut diferite alte variante, cu usturoi tocat, pătrunjel sau diferite sosuri. Mi s-a părut că rețeta minimală este nu numai cea originală, ci și ceea ce poate fi numit într-adevăr un preparat ușor, dar consistent de dietă. Salata se prepară ușor și repede, dar după preparare trebuie să stea o oră la frigider.

Ingrediente

  • 250 grame de brânză mozzarella
  • 2 roșii medii și rotunde
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • frunze proaspete de busuioc
  • oregano

Mod de preparare

Roșiile se spală, se șterg cu hârtie absorbantă și se feliază (felii cam de 7-8 mm grosime).

Mozzarella se scurge de zer și se lasă să se usuce, după care se feliază, la fel ca roșiile.

Frunzele de busuioc se țin sub jet de apă, ca să se curețe de praf, iar apoi se zvântă.

Ingredientele se pun în farfurii sau platouri după cum dorește fiecare, dar important este ca toate să fie vizibile, pentru a indica astfel, culorile Italiei.

Se condimentează cu sare și oregano, și se stropește cu ulei de măsline.

Se dă salata la frigider pentru o oră, după care poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caprese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata Caprese

Postat de RuxyRux

Salata Caprese

Branza se amesteca cu un buchetel de busuioc tocat; cu mainile unse cu ulei de masline se formeaza bilutele. Se spala frunze de busuioc, frunzele de salata si rosii si se usuca pe un servet...

Citeste continuarea

Aperitiv medalion Caprese

Postat de RODIMUR

Aperitiv medalion Caprese

Se spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie. Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime. Se pregătesc elementele de decor. Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2018, 11:42
la 22.06.2018, 11:46
Tare buna e pe caldura asta!
la 22.06.2018, 11:55
Așa e, Mirela! Mulțumesc mult!
la 22.06.2018, 15:20
Mi-a placut mult!
la 22.06.2018, 15:48
Și mie, Ancutsa...Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking