Pregatim mai intai ceapa care trebuie sa stea la marinat macar 2-3 ore.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam solzisori, apoi o punem intr-o caserola cu capac.
Presaram sare peste ea si turnam otet atat cat sa fie acoperita.
O dam la rece, dar o mai amestecam din cand in cand, agitand caserola.
Cand ceapa este bine marinata, ne ocupam de restul ingredientelor.
Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu putina sare.
Punem si ouale la fiert in apa cu putina sare si 1 lingura de otet.
Le fierbem tari.
Cat timp se fierb ingredientele, preparam maioneza.
Amestecam galbenusul cu mustarul, adaugam sare si le mixam la viteza mare, picurand ulei peste ele.
Cand maioneza devine ferma, adaugam si apa minerala, pentru cremozitate si continuam cu uleiul.
La final, potrivim gustul cu sare, zeama de lamaie si mai adaugam apa minerala, daca mai necesita.
Curatam cartofii si ii tocam in cuburi, la fel si ouale.
Tocam si gogosarii in cuburi, scoatem samburii de la masline si le taiem in rondele sau cuburi.
Tot in cuburi tocam si sunca presata.
Peste cartofi, adaugam mai intai ceapa bine scursa de otet, apoi restul ingredientelor si maioneza.
Ouale le adaugam ultimele sa nu se sfarame galbenusul prea rau.
Noua ne place mult aceasta salata combinata, mai mult decat cea orientala, sau cea de boeuf.