Salata combinata

Postat de AdrianUdrea in Salate
14 Ian 2018 | 4924 vizualizari
Salata combinata

Salata combinata este o combinatie intre salata orientala si salata de boeuf. Ne place salata de boeuf și o facem de sarbatori, asa cum prevede reteta, cu carne de vitel, dar ne place si salata orientala. Asa ca am combinat cate ceva din cele doua salate si a iesit o salata tare gustoasa. Nu am avut ceapa rosie si nici carne de vitel, dar le-am inlocuit cu succes.

Ingrediente

  • 1 ceapa galbena, mare
  • otet
  • sare
  • 1 kg cartofi albi
  • 5-6 buc. gogosari murati
  • 8 oua mici, fierte
  • 50 g masline negre
  • 150 g sunca presata
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus de ou, crud
  • 1 lingura de mustar
  • 600 ml ulei
  • 2 linguri apa minerala
  • zeama de lamaie, dupa gust
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

Pregatim mai intai ceapa care trebuie sa stea la marinat macar 2-3 ore.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam solzisori, apoi o punem intr-o caserola cu capac.

Presaram sare peste ea si turnam otet atat cat sa fie acoperita.

O dam la rece, dar o mai amestecam din cand in cand, agitand caserola.

Cand ceapa este bine marinata, ne ocupam de restul ingredientelor.

Spalam cartofii si ii punem la fiert in apa cu putina sare.

Punem si ouale la fiert in apa cu putina sare si 1 lingura de otet.

Le fierbem tari.

Cat timp se fierb ingredientele, preparam maioneza.

Amestecam galbenusul cu mustarul, adaugam sare si le mixam la viteza mare, picurand ulei peste ele.

Cand maioneza devine ferma, adaugam si apa minerala, pentru cremozitate si continuam cu uleiul.

La final, potrivim gustul cu sare, zeama de lamaie si mai adaugam apa minerala, daca mai necesita.

Curatam cartofii si ii tocam in cuburi, la fel si ouale.

Tocam si gogosarii in cuburi, scoatem samburii de la masline si le taiem in rondele sau cuburi.

Tot in cuburi tocam si sunca presata.

Peste cartofi, adaugam mai intai ceapa bine scursa de otet, apoi restul ingredientelor si maioneza.

Ouale le adaugam ultimele sa nu se sfarame galbenusul prea rau.

Noua ne place mult aceasta salata combinata, mai mult decat cea orientala, sau cea de boeuf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata combinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de vinete "combinata"

Postat de pansy1

Salata de vinete "combinata"

vinetele se coc,se curata si se lasa la scurs,apoi se toaca ceapa ,usturoiul,patrunjelul se toaca marunt rosiile se taie cubulete vinetele se freaca cu ulei si pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2018, 18:14
la 14.01.2018, 18:24
Tare buna salatica! Interesant pentu mine e ceapa marinata, trebuie sa incerc si eu!
la 14.01.2018, 18:33
Buna, buna!
la 14.01.2018, 18:43
O salată foarte bună, consistentă și răcoroasă...!
la 14.01.2018, 19:08
O salata orientala as papa si eu

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking