Conopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă.
Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli și conopida se pun la fiert, la aburi.
Se taie cubulețe castraveții murați și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de moare.
Se fasonează pieptul de pui și se fierbe. Când este gata, se taie mărunt.
Cât timp fierb legumele, se face o maioneză bine legată, din 3-4 ouă, acrită cu o cantitate dublă de muștar clasic și cu zeamă de lămâie.
Când legumele au fiert, se lasă să se răcorească, se dau prin răzătoarea mare și se lasă separat, în așteptare.
Pe un platou mai mare se pune la mijloc un recipient cu o circumferință mai mare, pentru ca salata, ordonată în jurul său, să arate asemeni coroniței pentru un/o premiant(ă).
Se pune primul strat al salatei, din țelină răzuită, având grijă la forma și la înălțimea lui și se condimentează cu sare și piper. Se unge țelina cu un strat subțire de maioneză și se pune al doilea strat al salatei: castraveții murați, tăiați cubulețe. Se pune un strat subțire de maioneză și apoi se adaugă al treilea strat al salatei: pieptul de pui, tăiat mărunt și condimentat cu sare și piper. Se presează pieptul de pui și se unge cu un strat subțire de maioneză. Se pune, în sfârșit ultimul strat al salatei, morcovii răzuiți, condimentați și ei cu sare și piper.
Se ”învelește” salata, cât mai uniform posibil, cu restul de maioneză și apoi se decorează cu buchețele de broccoli și de conopidă, între care se pun semințe de rodie.
Se dă salata la frigider până a doua zi, când se scoate ușor recipientul în jurul căruia s-a ”construit” salata și apoi se poate servi.