Salata Coronita

Postat de RODIMUR in Salate
6 Feb 2020 | 6620 vizualizari
Salata Coronita

Doream de mult timp să fac această salată, frumoasă precum coronița unei premiante, gustoasă, consistentă și sănătoasă. Am tot amânat momentul preparării ei pentru că nu am găsit simultan, la vânzare, conopidă și  broccoli la prețuri accesibile, nu exagerate. Când în sfârșit această condiție a fost îndeplinită, am făcut de îndată salata, căci voință era destulă. Dar de atunci au trecut câteva zile, suficiente, cât să mai fac între timp altele...

Ingrediente

  • 1/2 piept de pui
  • 1/2 țelină medie
  • 1/2 broccoli mic
  • 1/2 conopidă mică
  • 2 morcovi
  • 1 sfeclă mică
  • 4-5 castraveți murați
  • semințele de la 1/2 rodie
  • sare
  • piper
  • maioneză din: 3-4 gălbenușuri, 50-75 ml de ulei de floarea soarelui, 2 lingurițe de muștar clasic, 1-2 lingurițe de zeamă de lămâie

Mod de preparare

Conopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă.

Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli și conopida se pun la fiert, la aburi.

Se taie cubulețe castraveții murați și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de moare.

Se fasonează pieptul de pui și se fierbe. Când este gata, se taie mărunt.

Cât timp fierb legumele, se face o maioneză bine legată, din 3-4 ouă, acrită cu o cantitate dublă de muștar clasic și cu zeamă de lămâie.

Când legumele au fiert, se lasă să se răcorească, se dau prin răzătoarea mare și se lasă separat, în așteptare.

Pe un platou mai mare se pune la mijloc un recipient cu o circumferință mai mare, pentru ca salata, ordonată în jurul său, să arate asemeni coroniței pentru un/o premiant(ă).

Se pune primul strat al salatei, din țelină răzuită, având grijă la forma și la înălțimea lui și se condimentează cu sare și piper. Se unge țelina cu un strat subțire de maioneză și se pune al doilea strat al salatei: castraveții murați, tăiați cubulețe. Se pune un strat subțire de maioneză și apoi se adaugă al treilea strat al salatei: pieptul de pui, tăiat mărunt și condimentat cu sare și piper. Se presează pieptul de pui și se unge cu un strat subțire de maioneză. Se pune, în sfârșit ultimul strat al salatei, morcovii răzuiți, condimentați și ei cu sare și piper.

Se ”învelește” salata, cât mai uniform posibil, cu restul de maioneză și apoi se decorează cu buchețele de broccoli și de conopidă, între care se pun semințe de rodie.

Se dă salata la frigider până a doua zi, când se scoate ușor recipientul în jurul căruia s-a ”construit” salata și apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Coronita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Coronita din salata de vinete

Postat de medioto59

Coronita din salata  de vinete

Se coc vinetele pe o tabla incinsa, intorcandu-le pe toate partile pentru o coacere uniforma. Se iau de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si apoi se indeparteaza codita si se curata de coaja....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2020, 20:03
la 06.02.2020, 20:07
Ce frumoasa e, dar si gustoasa!
la 06.02.2020, 20:10
Așa este, Ancutsa, mulțumesc frumos pentru apreciere...!
la 06.02.2020, 20:25
Ce frumoasa e!
la 06.02.2020, 20:37
Mulțumesc frumos, Claudia!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking