Ingrediente
- 100 grame de brânză tofu cu chimen
- 5-6 frunze de salată verde
- 10-12 roșii cherry
- 1 legătură de ceapă verde
- 3 ardei grași mini (galben, portocaliu și roșu)
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- oregano
- chimen măcinat (opțional)
- oțet balsamic sau lămâie (opțional)
Mod de preparare
Salata verde se spală bine și se lasă să se scurgă de apă.
Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, separat, bulbul și codițele.
Se spală roșiile cherry, se zvântă și se înjumătățesc.
Se spală ardeii mini, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie fâșii subțiri.
Brânza tofu se scurge bine de lichidul din cutie și se taie cubulețe.
Odată scursă, salata se zvântă și apoi se taie fideluță, cât este de lată, după care se pune ca bază, pe un platou.
Deasupra, în centrul platoului se pun cubulețele de brânză tofu.
De jur împrejurul brânzei toșu se aranjează legumele tăiate, în grupuri, pentru a alcătui un aspect frumos.
Se presară: sarea, piperul, oregano (și chiminul măcinat, cine dorește) și apoi uleiul de măsline. Cine dorește mai poate adăuga zeama de la o jumătate de lămâie, sau oțet balsamic, după gust.
Salata se dă la rece 25-30 de minute, ca să se pătrundă de condimente, după care poate fi servită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu tofu, ardei mini, ceapa verde si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|