Ingrediente
- 185 g mazăre congelată,
- 500 ml apă,
- Sare, după gust,
- 2 morcovi,
- 90 g ton,
- 1 linguriță ulei de măsline aromat cu busuioc,
- 2 lingurițe ulei de măsline kalamata cu oregano,
- Măsline negre, după gust,
- Măsline kalamata, după gust,
- Frunze de busuioc, după gust
Mod de preparare
Pui mazărea la fiert într-o crăticioară cu apă și un praf de sare. Cureți și speli morcovul, îl tai după plac și îl pui la fiert lângă mazăre. După ce s-au fiert, le scurgi de apă și le lași la răcit. Tai morcovul cubulețe.
Scoți sâmburii de la măsline, apoi feliezi măslinele sau le poți lăsa întregi, dacă vrei.
Pui mazărea și morcovii într-un bol mare. Adaugi măslinele negre și cele kalamata, tonul.
Asezonezi cu ulei aromatizat cu busuioc și ulei de măsline kalamata cu oregano, dar și sare, după gust și amesteci. Decorezi cu busuioc proaspăt.
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/salata-cu-ton-in-stil-mediteranean.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu ton, in stil mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|