Salata cu zucchini si chorizo

Postat de mihaelar63 in Salate
13 Iul 2015 | 3504 vizualizari
Salata cu zucchini si chorizo

Este abundenata in gradina mea de zuchchini cruzi nu mai mari decat un castravete mai rasarit. Asa ca incerc sa le gasesc locul in diverse preparate. Initial am vrut sa fie preparati cu peste la cuptor. Cum era prea cald am renuntat la planul A si am trecut L a varianta B : pregatire rapida la tigaie. Cat despre chorizo eu zic ca este un ,, condiment'' :D de baza ce nu trebuie sa lipseasca din bucatarie.

Ingrediente

  • 3 zucchini verzi
  • 3 zucchini galbeni
  • 4morcovi mici
  • 1 cartof
  • 4 linguri ulei
  • 300 gr chorizo - carnat uscat -picant specific spaniol
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingura busuioc verde
  • zeama de lamaie dupa gust
  • rosii -optional
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Zucchinii se spala, se curata la capete si se feliaza rondele. Nu este necesar ca sa se curete de coaja, este foarte cruda .
  2. Usturoiul se curata si se taie marunt .
  3. Morcovii se curata, se spala si taie rondele.
  4. Cartoful, curatat -spalat se taie marunt .
  5. Caliti la inceput morcovul si cartoful in ulei pana incepe sa se patunda .
  6. Adaugati dovleceii si chorizo. Amestecati .
  7. Condimentati cu sare, piper, oregano si busuioc .
  8. Cand zucchini este usor translucid se da aciditate cu zeama de lamaie dupa gust .
  9. Puteti inlocui zeama de lamaie cu rosii taiate cuburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu zucchini si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Poiana cu ciuperci

Postat de caroline

Poiana cu ciuperci

Punem la fiert pieptul de pui in apa cu sare. Cand a fiert, il scurgem bine de apa si il tocam marunt. La fel procedam si cu branza ... o tocam marunt. Cartoii si morcovii ii curatam de coaja...

Citeste continuarea

Salata cu macrou afumat

Postat de licurici_lra

Salata cu macrou afumat

Am pus ouale la fiert, am taiat ceapa fideluta si am curatat pestele de oase si piele, apoi l-am taiat in bucati mai mici. Porumbul l-am scurs bine si l-am stropit cu zeama de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2015, 15:48
buna buna
la 13.07.2015, 15:53
la 13.07.2015, 17:09
buna salatica!
la 13.07.2015, 17:20
Eu vin să-mi iau castronul,că este al meu!
la 13.07.2015, 17:28
De acord Buni . Am doua , deci imi ramane si mie ceva

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking