Dacă folosiți ardei capia copți de la congelator, va trebui să-i scoateți din timp, ca să se decongeleze natural, după care va trebui să-i puneți într-o strecurătoare,ca să se scurgă de lichidul lăsat.
Dacă vreți să folosiți ardei capia proaspeți, va trebui să-i spălați, să-i coaceți și apoi să-i curățați de pielițe și de semințe, după care va trebui să-i lăsați într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine.
Se aleg doi ardei capia copți mai mari și întregi. Se înjumătățesc și se pregătesc pentru a fi ”umpluți” cu salată.
Ceilalți trei ardei capia copți, după ce s-au scurs bine, se taie sub formă de pătrățele.
Telemeaua se scurge bine, se zvântă și se taie cubulețe.
Se curăță ceapa verde, se spală, se aleg câteva codițe fragede, pentru a lega cu ele ”pachețelele” cu salată, iar celelalte cepe verzi, cu tot cu codițe, se taie rondele.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se pun în bolul de salată: ceapa verde, telemeaua, ardeii capia și mărarul, după care se toarnă 2-3 linguri de ulei de măsline. Se condimentează salata cu: sare, piper și oregano și se amestecă ușor.
Se desfac jumătățile de ardei capia copți, se pun pe farfurii, după care se umplu cu salată, se leagă ”pachețelele” cu câte o codiță de ceapă verde și se servesc cu pâine toast prăjită.