Ingrediente
- 5-6 ardei copți de la congelator
- 200 grame caș de oaie
- 10-12 măsline
- 1/2 ceapă verde
- 1/2 ceapă roșie
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 1 lingură de oțet balsamic
- sare
- piper
- oregano
- rozmarin
Mod de preparare
Se scot ardeii copți din congelator și se lasă să se dezghețe, cu câteva ore înainte de prepararea salatei.
Brânza se taie cubulețe mici.
Se curăță cepele, se spală și se taie semirondele.
Când ardeii s-au dezghețat, se pun în strecurătoare, ca să se scurgă zeama lăsată, după care se taie fâșii înguste, care se mai fragmentează, după cum dorește fiecare.
Se pune o jumătate din ardeii copți feliați în bolul pentru salată, se adaugă o jumătate din cantitățile de ceapă, măsline și caș, se condimentează ușor, după care se repetă operațiunea, cu restul ingredientelor.
La sfârșit se condimentează din nou și se adaugă uleiurile și oțetul balsamic. Se amestecă ușor și se poate servi imediat, sau după ce stă 10-15 minute în frigider.
Fiind foarte consistentă și sățioasă, această salată este bună pentru cei care țin dietă, pentru că taie pofta de mâncare și se mănâncă foarte bine și fără pâine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copti, cu branza, ceapa si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|