Ingrediente
- un piept de pui
- 2 morcovi mari
- 3-4 cartofi
- 3 oua fierte
- o telina
- 200 gr mazare
- 4-5 castraveti murati
- Maioneza:
- 1 galbenus de ou
- 1 varf de lingura de mustar
- sare
- ulei
Mod de preparare
Legumele si carnea le-am fiert impreuna in apa cu sare in vasul de gatit sub presiune.A durat 15 minute si legumele au fost fierte.Pana se racesc, se pot taia castravetii cubulete si se pun intr-un lighean, bine storsi.La fel se procedeaza cu toate legumele, taindu-le cubuletele,taiem marunt si pieptul de pui,cartofii i-am dat prin razatoare cu ochiuri mari.
Toate componentele se adauga intr-un castron impreuna cu mazarea,ouale fierte taiate cubulete,adaugam si maioneza (o facem dintr-un galbenus de ou,un varf de cutit de sare,putin mustar si ulei ).Se adauga 3/4 din maioneza in salata si se amesteca bine. Daca mai trebuie, se mai adauga sare.
Dupa ce totul este bine omogenizat, se aranjeaza pe platouri.Cu restul de maioneza puteti decora platourile, impreuna cu masline, gogosari sau oua fierte.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|