Ingrediente
- 1 broccoli mic (cam 500 grame)
- 4-5 cartofi roz
- 100 grame de măsline negre, fără sâmburi
- 3-4 bucăți de gogoșar murat în oțet
- 1 linguriță de oțet balsamic
- 3-4 lingurițe de ulei de măsline
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare
Cartofii se spală și se fierb în coajă.
Broccoli se spală sub jet de apă, se rupe buchețele și apoi se pune la fiert timp de 4-5 minute, în apă clocotită, sărată, iar când este gata, se pune într-o strecurătoare, pentru a se scurge bine.
Măslinele se clătesc sub jet de apă și se lasă la scurs.
Bucățile de gogoșar se scot din borcan, se scurg și se taie, după preferință.
Când cartofii sunt fierți, se lasă puțin să se răcorească, se curăță de coji, se taie cubulețe și se pun în platoul pentru salată.
Peste cartofi, se pun buchețelele de broccoli, măslinele și gogoșarul murat.
Se toarnă dressing-ul din oțetul balsamic și ulei de măsline, după care se condimentează salata cu: sare, piper și oregano.
Se servește imediat, pentru că este foarte bună, călduță.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de broccoli si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|