Salata de cartofi bicolora

Postat de ctlina in Mancaruri de post
7 Dec 2015 | 3407 vizualizari

Am postat deja o reteta de salata de cartofi dar cum este perioada postului va propun o reteta asemanatoare- singura diferenta este c-am folosit cartofi de doua culori. Cartoful a fost descoperit în Peru, de către spanioli, cam pe la 1530 și introdus, puțin după aceea, în Spania și în Italia. După orez, grâu și porumb, cartofii reprezintă a patra sursă de energie alimentară. Cartoful conţine o serie de substanţe: amidon, celuloză, fructoză, zaharoză, pectine, potasiu, fosfor, magneziu, acizi citric, malic, oxalic, vitamina B, C şi PP.100 gr. cartof fiert are 96 cal. In afara utilizării lui ca hrană el este folositor şi medicinal: - sucul de cartofi are acţiune calmantă şi este folositor în afecţiunile aparatului digestiv. - feliile de cartof crud puse pe frunte alină durerea de cap. - arsurile mici se vindecă punând pe ele cartof crud ras. - cartoful fiert şi terciuit se pune cald pe părţile afectate de reumatism. - o vânătaie la ochi dispare rapid dacă punem o cataplasmă cu cartof crud, ras. - idem pentru eliminarea rapidă a cearcănelor, pleoapelor umflate şi a ridurilor de la ochi. - tenul uscat şi ofilit se înviorează aplicînd o mască preparată din cartof fiert frecat cu lapte proaspăt şi un galbenuş de ou crud. - un cartof crud frecat pe mâini îndepartează mirosurile de la diferite preparate. Varietati colorate: St. Galler - cartoful mov sau violet este un soi foarte productiv, puternic pigmentat recomandat in prevenirea si combaterea cancerului, protejeaza celulele sanatoase, apara organismul de radicalii liberi, ajuta la scaderea tensiunii arteriale, mentin sanatatea inimii, previn imbatranirea. Cherie - cartoful roz, la fel de productiv ca St. Galler, si pigmentat in roz. Sunt doua soiuri foarte rare de cartofi care provin din Peru, cu beneficii pentru sanatate. În limba română, „cartof” derivă din germanul Kartoffel, cuvânt care derivă prin intermediul limbii italiene din latinescul tuber („umflătură”). Salata de cartofi este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din bucătăria germană (Kartoffelsalat). Adăugarea sosului pe bază de ulei se face atunci când cartofii sunt călduti pentru o buna absoarbere. ( surse: Wikipedia, http://lajumate.ro/)

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 07.12.2015, 10:49
Buuuna
la 07.12.2015, 10:52
foare buna!
la 07.12.2015, 10:56
la 07.12.2015, 11:40
la 07.12.2015, 12:11
la 07.12.2015, 13:05
la 07.12.2015, 13:19
buna salatica
la 07.12.2015, 14:31
Daaaa!
la 07.12.2015, 21:02
Ce de bunatati ne-ai adus astazi!
la 09.12.2015, 12:30
Place!
la 20.07.2016, 09:34
Pentru a da un plus de culoare si mai mult gust retetelor dumneavoastra, vizitati va rog, http://olx.ro/oferta/cartofi-movi-productie-2016-ID4szck.html

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking