Ingrediente
- 4 cartofi mari, roz
- 4-5 cepe verzi
- 75-100 grame de măsline mamouth (colosal)
- 4-5 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 linguriță de oțet balsamic (opțional)
Mod de preparare
Se spală bine cartofii, se fierb ”în coajă” și când sunt gata, se scot din apa fierbinte și se lasă să se răcorească.
Între timp, se curăță, se spală bine și se taie rondele, ceapa verde.
Când cartofii s-au răcorit, se curăță de coji și se taie cubulețe.
În bolul pentru salată se pune o jumătate din cantitatea de cartofi tăiați cubulețe și se condimentează cu sare și piper.
Se adaugă ceapa rondele și măslinele, după care se pune și cealaltă jumătate de cartofi, se condimentează cu sare și piper și se adaugă restul de ceapă verde rondele și măslinele.
Se toarnă ulei de măsline, în cantitate suficientă, ca să nu fie înecăcioși cartofii, se amestecă ingredientele ușor și se servește cu roșii. Nu este nevoie de pâine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi, cu ceapa verde si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|