Salata de cartofi cu oua

Postat de rocsi_1612 in Salate
23 Mai 2018 | 6133 vizualizari
Salata de cartofi cu oua

Au trecut ani de cand nu am mai facut o salata de cartofi cu oua. Mai mereu pregatesc salata orientala de post si nu imi mai vine sa fac si salata cu oua. De aceasta data am zis ca trebuie sa prepar aceasta salata, pentru ca aveam oua proaspete de tara, legume si tot ce imi trebuia. In plus, trebuia sa pregatesc ceva rapid ca se apropia ora mesei. O puteti servi oricand, nu este o mancare pretentioasa.

Ingrediente

  • 4-5 cartofi potriviti
  • 5-6 ridichii
  • 1/2 ardei kapia
  • 100 gr masline fara samburi
  • 2 cepe verzi
  • 2-3 crengute patrunjel verde
  • 4 oua
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar

Mod de preparare

Puneti ouale la fiert. Le fierbeti sa fie tari. Le treceti pe sub apa rece si le decojiti.

Cartofii ii spalati bine de coaja, ii puneti in apa la fiert. Ii incercati cu furculita si cand sunt patrunsi, ii luati de pe foc, ii treceti pe sub apa rece. Ii lasati sa se racoreasca putin, apoi ii decojiti si ii taiati cuburi potrivite.

Ardeiul kapia, curatat de cotor si seminte, il taiati fasii potrivite.

Ridichile le taiati pe jumatate, apoi le faceti felii.

Maslinele le faceti felii rotunde, iar ceapa verde o taiati rondele.

Ouale le taiati bucati potrivite.

Patrunjelul verde il tocati marunt.

Intr-un bol amestecati cartofii cu maslinele, ceapa verde, ardeiul kapia, ridichiile, patrunjelul verde.

Presarati sare si piper, ulei de masline, mustarul si o lingura de parmezan ras. Amestecati bine toate aceastea.

Incorporati bucatile de oua, amestecati usor.

Asezati salata pe un platou, presarati restul de parmezan ras, deasupra.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Postat de RODIMUR

Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita

Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe. Mazărea se fierbe, dacă este...

Citeste continuarea

Salata de cartofi, cu oua, ceapa verde si ridichi rosii

Postat de RODIMUR

Salata de cartofi, cu oua, ceapa verde si ridichi rosii

Cartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe. Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2018, 19:19
Ce salată gustoasă...!
la 23.05.2018, 19:24
Ce bine arata!
la 23.05.2018, 19:30
buna buna
la 23.05.2018, 19:31
Ce bine arata
la 23.05.2018, 20:09
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking