Ingrediente
- 1200 gr. cartofi (eu am folosit cartofi roz)
- 4 cepe mari
- 2 catei de usturoi
- 3-4 castraveciori murati(nu in otet)
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita oregano maruntit
- 1 lingurita marar proaspat
- sare
- piper
- ulei de masline
- otet balsamic alb
- patrunjel proaspat(frunze)
Mod de preparare
In prima faza ne ocupam de marinata.Intr-un bol punem ceapa taiata julien, cateii de usturoi taiati feliute, castraveciorii taiati cubulete, boia de ardei dulce, oregano, marar, sare, piper, ulei de masline si otetul balsamic.Toate acestea le potrivim dupa gustul nostru.Altii prefera mai dulce, altii mai acru.Lasam sa se marineze bine pentru cel putin jumatate de ora, este necesar acest timp pentru ca aromele sa se imbine.
Cartofii ii spalam bine, nu ii curatam de coaja si ii punem la fiert intr-o oala complet acoperiti cu apa. Facem testul furculitei si cand sunt gata strecuram apa fierbinte si adaugam apa rece peste cartofi.Ii lasam pentru 10-15 minute dupa care ii curatam. Lasandu-i in apa rece se vor curata foarte usor.Ii taiem pe lung in patru si apoi feliute. Adaugam cartofii peste marinata, amestecam bine, lasam totul sa stea pentru cateva minute bune, asezonam cu patrunjel proaspat si servim.
Pofta buna, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi (orientala) - de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|