Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza

Postat de AdrianUdrea in Salate
15 Apr 2022 | 17180 vizualizari
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza

Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza este cea mai des preparata la noi in bucatarie, pentru ca place tuturor. Nu avem nevoie de o ocazie speciala pentru a o prepara ci doar de timp si de ingrediemntele necesare.  O preparam foarte des in weekenduri, mai ales cand se mai anunta si prieteni in vizita. Deseori mai adaugam si telina: Vedeti aici reteta!

Ingrediente

  • 750 gr ciuperci conservate
  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 1 litru de apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1-2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 4-5 castraveti murati
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 cătei de usturoi
  • 1 lingurita de mustar
  • 350-400 ml ulei de floarea soarelui
  • zeama de lamaie, dupa gust
  • 1 lingurita cu apa minerala
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi adaugam 1-2 foi de dafin si cateva boabe de piper. Lasam pieptul de pui sa fiarba pana cand se patrunde bine la testul cu furculita.

Il scurgem, il lasam sa se raceasca si il tocam marunt.

Scurgem bine ciupercile si le tocam marunt.

Tocam marunt si castravetii murati, apoi ii scurgem bine si pe acestia.

Pentru maioneza curatam usturoiul si il pisam cu sare. Adaugam galbenusul de ou si mustarul si amestecam bine totul, picurand treptat si ulei. Cand maioneza capata consistenta, adaugam putina zeama de lamaie si continuam sa amestecam picurand in continuare ulei. Spre final, adaugam si apa minerala care ofera cremozitate maionezei. 

Amestecam intr-un bol incapator toate ingredientele tocate si maioneza. Mai potrivim gustul salatei cu sare si o punem la rece acoperita, pana in momentul servirii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de ciuperci cu piept de pui si telina

Postat de merisor67

Salata de ciuperci cu piept de pui si telina

Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare. După ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat. Când ingredientele sunt...

Citeste continuarea

Poiana cu ciuperci

Postat de caroline

Poiana cu ciuperci

Punem la fiert pieptul de pui in apa cu sare. Cand a fiert, il scurgem bine de apa si il tocam marunt. La fel procedam si cu branza ... o tocam marunt. Cartoii si morcovii ii curatam de coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2022, 00:15
la 16.04.2022, 07:50
Buna!
la 16.04.2022, 08:38
imi place!
la 16.04.2022, 17:53
Vă mulțumesc frumos!
la 16.04.2022, 21:42
foarte buna

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking