Ingrediente
- 5 ardei kapia;
- 5 catei de usturoi;
- 5 frunze de busuioc, proaspete;
- sare grunjoasa;
- o lingura de otet balsamic;
- doua lingurite de ulei.
- Pentru decor: doua varfuri de busuioc proaspat.
Mod de preparare
Se coc ardeii kapia la flacara aragazului si se pun intr-un vas, presarandu-i cu sare grunjoasa si acoperind vasul. Se lasa vreo 10 minute sa se inmoaie, dupa care se curata de coaja arsa sub jet de apa.
Se curata usturoiul de foi, se clateste cu apa, se piseaza si se freaca cu o lingurita de ulei si putina sare pana devine ca o maioneza.
Se spala frunzele de busuioc si se taie marunt, apoi se amesteca cu usturoiul.
Se aseaza ardeii copti intr-un castron, se pune otetul si o lingurita de ulei peste ei, eventual inca putina sare, apoi se pune in mijloc preparatul din usturoi si busuioc si se orneaza cu doua varfuri de busuioc proaspat.
Salata se poate servi alaturi de mancare de fasole.
S-aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ardei copti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|