Salata de conopida cu carne de curcan

Postat de andaoana in Salate
24 Mar 2017 | 3954 vizualizari
Salata de conopida cu carne de curcan

Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si foarte gustoasa. Pentru orice reusita in bucatarie, trebuie sa folositi produse de calitate, asa ca de fiecare data, alegeti produse cat mai naturale si cat mai aratoase.     

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1/2 lingurite seminete chimen
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 2 castraveti murati
  • 1 mana buna de frunze de spanac
  • 1 lingura capere
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 bucata piept curcan
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel, incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi.

Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim.

Presaram peste conopida.

Stropim conopida cu putin ulei si amestecam cu mana in ea, ca fiecare bucatica sa fie putin unsa.

Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins, la 180 grade C. Dupa 15 minute, luam folia si punem din nou tava la cuptor, pentru inca 15 minute fara folie, pentru a se rumeni putin conopida. Timpul de coacere poate varia in functie de cat de mari ati taiat conopida.

 Carnea de curcan o feliem ca si pentru snitele si o batem cu ciocanul de snitele. Asezonam cu sare si piper si lasam deoparte putin. Eu am facut carnea pe grill, dar se poate face la cuptor sau chiar la tigaie, in ulei.

 Cand conopida este facuta, o lasam sa se raceasca putin.

Intr-un castron de salata, punem conopida, spanacul spalat si zvantat, ceapa rosie taiata, castravetii murati taiati si caperele. Peste ele, stoarcem lamaia si stropim cu putin ulei de masline (cam o lingura).

Carnea de curcan, deja facuta, o taiem in fasii si o punem si pe ea in salata.

Pofta buna la salata!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salată cu macrou afumat

Postat de ela2015

Salată cu macrou afumat

Spălăm bine cartofii şi ouăle şi le punem la fiert în vase separate (cartofii îi fierbem în jur de 30 de minute iar ouăle 10 minute, la foc mic). Între timp...

Citeste continuarea

Salată de paste cu legume proaspete

Postat de CameliaComan

Salată de paste cu legume proaspete

Prima dată trebuie să fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp spălăm legumele. Tocăm ardeiul, gogoșarii si ceapa feliuțe. Roșiile și castravetele se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2017, 11:23
Cea mai buna este carnea de curcan! In orice combinatie!
la 24.03.2017, 11:31
la 24.03.2017, 11:35
Yammmy. Si mie imi place carnea de curcan
la 24.03.2017, 11:42
la 24.03.2017, 12:00
Iau carnea, las conopida pentru Cleme, stiu ca-i place ))

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking