Salata de conopida cu smantana

Postat de mihaelar63 in Salate
15 Mai 2018 | 5767 vizualizari
Salata de conopida cu smantana

 A aparut conopida proaspata ! Sa profitam de vitamine si sa servim o salata deosebita !!! Bineinteles ca se poate prepara cu maioneza. Dar eu spun pas. Se poate chiar si mai dietetica, inlocuind smantana cu iaurt grecesc.

Ingrediente

  • 1 conopida [aprox. 1 Kg ]
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lamaie -zeama
  • 200 gr sunca porc
  • 1 pahar smantana fermentata /sau iaurt grecesc
  • 1 lingura mustar frantuzesc boabe
  • 1 ardei iute rosu feliat
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ceapa verde tocata
  • 2 linguri usturoi verde tocat
  • marar verde optional
  • sare roz de Himalaya
  • piper negru pudra

Mod de preparare

  1. Conopida se spala si se desface in buchete.
  2. Puneti la fiert conopida in apa cu sare si bicarbonat timp de 10 minute. Astfel evitati balonarea.
  3. Conopida va fi mai bine digerata de cei sensibili prin fierberea in apa cu bicarbonat. Acest truc l-am invatat de la Beji-mama  [ mama unor prieteni maghiari ].
  4. Mie imi place sa nu fierb excesiv conopida pana isi pierde toate vitaminele si devine o pasta fara forma si gust.
  5. Scurgeti conopida intr-o sita si limpeziti cu apa rece.
  6. Taiati cubulete sunca.
  7. Cand conopida s-a racit, se amesteca intr-un bol cu restul ingredientelor.
  8. Gustati si sarati/ acriti/ piperati daca mai este nevoie.
  9. La servire decorati cu verdeata si rondele de ardei iute.
  10. Serviti alaturi de legumele proaspete preferate: rosii, ardei, catraveti.
  11. Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de conopida

Postat de mihaelar63

Salata de conopida

 Conopida se spala si se desface buchetele. Fierbeti conopida 10 minute in apa cu bicarbonat. Folosirea bicarbonatului va ajuta la o mai buna digestie. Lasati...

Citeste continuarea

Salata de cartofi cu conopida si porumb

Postat de gurita_ta2005

Salata de cartofi cu conopida si porumb

Cartofii se curata de coaja,se taie cubulete si se pune in apa cu sare la fiert. Morcovii se pun la fiert separat,iar conopida o spalam bine si intr-o craticioara punem apa si sare, iar cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2018, 13:14
la 15.05.2018, 13:24
Ce gust bun trebuie să aibă...!
la 15.05.2018, 14:47
Tare buna
la 15.05.2018, 14:47
la 15.05.2018, 15:13

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking