Salata de cruditati

Postat de Mutulica in Salate
11 Mai 2016 | 14517 vizualizari
Salata de cruditati

Ingrediente

  • 1 morcov,
  • 1 radacina de telina,
  • 1 mar,
  • sare,
  • piper
  • maioneza

Pt. maioneza:

  • un galbenus crud
  • o lingura mustar
  • cateva cristale de sare de lamaie
  • 200 ml ulei

Mod de preparare

Va prezint o salata de cruditati, reteta primita de la o colega de serviciu pe vremea cand o colega nemaritata putea fi un prilej de petrecere nevinovata a putinului meu timp liber din acei ani.

Nu am fost un colectionar de aventuri, nici macar un cuceritor, dar varsta mea de atunci era  ofertanta si cand ma gandesc la aceasta reteta imi vin in minte multe intamplari amestecate ca o salata.

Odata, un morcov sef a chemat galbenusul crud la el in birou si l-a atentionat: tu umbli cu trei mere  in acelasi timp. Ar fi cazul sa te hotarasti cu care vrei sa ramai, nu-i frumos sa faci o salata de cruditati! In ce relatii esti cu  marul ala mic?

-Nici macar nu-l cunosc, doar ne salutam dimineata cand ne intalnim pe scari!

Asa a fost  galbenusul crud educat, ca un barbat adevarat nu recunoaste niciodata, dar o telina cu mai multa experienta de viata l-a urmarit si a vazut ca marul micut a fost acasa la galbenus. I-a dat telefon marului si a imitat vocea galbenusului: din vorba in vorba, marul  a ajuns sa-i spuna mult prea multe...Toata lumea a aflat ce stricat era marul ala neatins de fapt si nimeni n-a mai vrut sa aiba o relatie serioasa cu un asemenea fruct stricat! Legumele cu pamant pe ele(poate o sa va fac odata o astfel de salata, dar e de neam-prost, sa stiti!) s-au convins ca gabenusul are o educatie diferita(de fapt, doar educatie), deci e taaare prost... Dupa un timp, experimentata telina i-a facut o propunere marului: in ziua de astazi , galbenusurile crude apreciaza merele versate . Eu am experienta si te voi invata ce-ti lipseste ca sa le atragi !...

Deci, ati retinut care sunt ingredientele principale: marul ionatan, telina unsa cu toate alifiile si morcovul- sef . Se curata si se dau pe razatoare. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care incorporam maioneza. 

Dar unde este piperul in salata  mea?

Morcovul sef a invitat galbenusul crud si subaltern la restaurant, i-a facut cinste si asa a aflat doar ca unul dintre merele care-i placeau era mai experimentat si nu stiu cum s-a intamplat, dar la putina vreme, marul acela i-a spus galbenusului crud ca e tare prostut si nu mai vrea sa aiba de a face cu el pentru ca i-a creat probleme... Un alt mar, care era cam copt si tare grabit, din care cauza galbenusul crud a renuntat la a-si da intalnire inclusiv in fata morcovului-sef, a ajuns in situatia de a fi acuzat de catre sotia morcovului-sef ca i-a prins cand era cat pe ce sa-i intre morcovul undeva (nu stiu ce sa cred, nevasta morcovului-sef mi-a facut de curand o surpriza neplacuta si nu mai dau nimanui crezare!)

Si tocmai v-am spus despre mustar, nelipsit din orice salata de cruditati cu maioneza .

Maioneza o faceti dintr-un galbenus crud. Acesta se bate, se amesteca cu mustarul, se adauga sare de lamaie si ulei, putin cate putin, pana obtinem consistenta dorita. 

A trecut atat de mult timp de cand galbenusul nu s-a mai amestecat in astfel de salate incat era sa uit ca nu a reusit sa aiba o relatie cu un alt mar, deoarece, pentru a-si pastra relatia  cu marul mai experimentat, i-a spus acestuia ca marul pisicos si gospodar il plictiseste...

De fapt, marul acela-i placea cel mai mult, dar era prea ocupat pentru o relatie de lunga durata si se temea sa nu strice marul delicat, galbenusul avand alt gabarit.

Adevarul este ca, indiferent de gabarit, galbenusul nu isi are locul in orice salata, dar oricate retete as posta, ceilalti vor gati cum au invatat in familie, sau in felul lor, din teama specifica celor ce traiesc inca in Evul Mediu, ca gatind altfel alimentele lor stricate sau de proasta calitate, se vor strica si mai rau la cap, caci celelalte boli, din fericire, nu dor...

Aceasta salata aparent stufoasa s-a facut in aproximativ 30 de minute, asa cum pe repede-inainte a mers multa vreme si viata mea, de am ajuns sa incurc ingredientele si sa nu mai tin minte toate salatele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cruditati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de cruditati

Postat de mirela0911

Salata de cruditati

Se curata legumele si fructele, apoi se spala. Se dau merele, morcovul si telina pe razatoarea cu gauri mari. Salata se taie fasiute subtiri. Intr-un bol se pun toate si se amesteca. Se...

Citeste continuarea

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

Postat de Oana

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

Pieptul de pui fiert sau rotisat se taie cuburi mici de tot. Morcovul si telina se dau pe razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca cu puiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2016, 21:38
buna salata tati
la 11.05.2016, 21:39
Saru-mana, fata mea!Da sa stii ca-i tare veche!
la 11.05.2016, 21:40
Leul devine vegetarian sau e doar o detoxifiere.....
la 11.05.2016, 21:42
nu e nimic,astept sa faci alta sa vin sa pap
la 11.05.2016, 21:50
Cleme, eu mananc des salate, nu doar carne.

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking