Salata de dovlecei si bob

Postat de vero_closca in Salate
14 Iun 2010 | 6689 vizualizari

Inapoi la reteta

Comentarii (5)

la 14.06.2010, 16:13
Si eu gatesc cu bob, imi place mult!
la 30.06.2010, 01:29
vero , ce este bobul , boabele de fasole care nu s-au copt inca ?
la 30.06.2010, 16:19
mihaela,bobul este o planta asemanatoare cu fasolea!
la 30.06.2010, 16:23
De la bob (broad bean, féves, puffbohne) se consuma:

1/ frunzele foarte tinere, datorita continutului mare in vitaminele A, B, C, fie asa crude, presarate cu putina sare, ca salate, avand un gust usor acrisor, fie folosit in prepararea supelor, ciorbelor, piureuri, etc.

2/ pastaile tinere, inainte de a ajunge la maturitate, din care se prepara supe, ciorbe, sote-uri, ghiveciuri (cu sau fara carne), datorita continutului foarte bogat in fier si sulf.

3/ boabele verzi, o adevarata delicatesa, sunt folosite in salate, supe, piure-uri, mamaliga de bob si multe alte feluri de mancaruri.

4/ boabele uscate care sunt recoltate cand pastaile au ajuns la maturitate. Ele se pastreaza, consuma si se pregatesc la fel ca fasolea si mazarea uscata. Din acestea se poate prepara si surogat de cafea.

Consumul regulat al acestor seminte (boabe uscate) este recomandat datorita continutului mare in: proteine, hidrati de carbon, grasimi, celuloza, saruri minerale de: sodiu, potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu si vitaminele A, B1, B2, C etc.
la 30.06.2010, 19:39
Vero, e adevarat ce ai scris tu aici.Am citit si eu multe despre bob si numai lucruri bune!
PArtea cu frunzele insa.....nu prea e adevarata...nu sunt nici acrisoare si nici nu prea se pot manca. Am incercat eu! si au un gust...

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking