Ingrediente
- 250 grame de farfalle
- file de macrou în ulei (170 grame)
- 2 cepe verzi
- 1 ardei capia
- 1/2 lime
- sare
Mod de preparare
Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare și între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele subțiri.
Se spală ardeiul capia, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie rondele subțiri.
Se spală bine lămâia și se feliază.
Când farfallele au fiert, se strecoară, se clătesc în câteva ape reci și se scurg bine. Odată scurse bine, farfallele se răstoarnă în bolul de salată și se toarnă peste ele uleiul din conserva de file de macrou. Se amestecă ușor farfallele cu uleiul respectiv și se adaugă ceapa verde tăiată rondele, ardeiul capia feliat, bucăți de macrou și feliile de lime. Se amestecă ușor ingredientele, ca să nu se terciuiască.
Nu mai este nevoie de condimente, pentru că ingredientele din componență dau un gust deplin salatei.
Se poate servi imediat, sau rece, după ce a fost lăsată 10-15 minute în frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de farfalle, cu file de macrou in ulei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|