Ingrediente
- 1500 g gogonele verzi taiate felii
- 500 g gogosari taiati julienne
- 600 g morcov curatat si dat prin razatoarea mare sau taiat julienne
- 4 cepe curatate si taiate solzisori
- 2 linguri fara varf sare
- 3 linguri fara varf zahar
- 3 linguri otet 9%
- 3-4 linguri ulei.
Mod de preparare
Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori.
Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si, din momentul fierberii, 35 de minute o fierbeti la foc potrivit. Amestecati din cand in cand.
La final adaugati otetul, amestecati si mai fierbeti 2-3 minute.
Umpleti imediat borcanele sterilizate cu salata, infiletati bine cu capace la fel sterilizate. Intoarceti borcanele cu capacul in jos, acoperiti cu patura si lasati-le acolo pana s-au racit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de gogonele verzi la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|