Ingrediente
- 100 gr icre de crap
- o cana de apa
- 2 linguri de gris
- ulei
- o ceapa (eu am pus rosie, ca de aia aveam in casa)
- zeama de lamaie
- apa minerala
- sare
Mod de preparare
Se spala icrele si se pun la scurs.
Apoi se pun pe baie de aburi mestecand continuu pana iese apa din ele, dupa care se lasa la racit.
Intre timp se pune pe foc o cana de apa cu 2 linguri de gris si se face un cir.
Dupa ce s-au racit icrele se adauga treptat ulei (ca la maioneza) si cate putin gris, pana terminam acel cir.
Pe urma adaugam zeama de lamaie si putina apa minerala (pt a iesi mai pufoasa salata).
Ceapa o tocam marunt, se freaca cu sare, se clateste, se lasa la scurs si apoi o adaugam si pe ea in salata. Se potriveste de sare dupa gust.
Ornam cu masline si o dam la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|