Ingrediente
- 100 g icre de hering sau de crap
- 400 ml de ulei de floarea soarelui
- 2 felii de paine inmuiate in lapte
- putina apă minerala
- 1 ceapă mica tocata marunt
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Tocați ceapa marunt ca sa o aveti pregatita pentru a o adauga la final.
Într-un bol inalt, puneti icrele si mixați pentru cateva minunte, la început, mixați încet si pe parcurs, măriți viteza, apoi adăugați ulei, ca la maioneza, mixând în continuare.
Cand icrele și-au dublat volumul și s-au albit puțin, adaugati pâinea înmuiată în lapte, stoarsă foarte bine și zdrobita.
Apoi adaugati cate putin din fiecare, ca la maioneza, in urmatoarea ordine: ulei, putina zeama de lamaie, ulei, putina apa minerala, amestecand dupa fiecare. Continuati alternativ, pana când veți termina salata.
Adaugati ceapa tocata marunt, amestecati si lasati 30 de minute la frigider, inainte de servire.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|