Ingrediente
- 100 g icre de hering sarate
- miezul de la o felie de pâine alba, invechita
- 150 ml lapte
- 1 ceapa, medie
- 750 ml ulei
- zeama de la 1 lamaie
- 2 linguri apa minerala
Mod de preparare
Mai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele.
Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta cremoasa.
Adaugam zeama de la 1/2 lamaie si picuram in continuare ulei, mixand la treapta medie.
Cand compozitia se mareste consistent in volum si se ingroasa, adaugam 1 lingura de apa minerala si continuam sa mixam picurand ulei.
Ne oprim din a adauga ulei cand obtinem o textura cremoasa si gustul optim.
La final, adaugam ceapa tocata fin, zeama de lamaie, dupa gust si mai adaugam o lingura de apa minerala pentru cremozitate.
Servim salata de icre ca aperitiv, cu paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|