Ingrediente
- 2-3 linguri de icre
- ~ 200 ml ulei
- ~ 150 g gris
- zeama de la 1/2 lamaie
- 100 ml apa minerala poate fi si plata, insa cu apa minerala ies mai pufoase si se inmultutesc considerabil
- 1-2 cepe ( dupa preferinta )
- sare
- piper
Mod de preparare
Pentru inceput se pune grisul la fiert. Dupa ce este gata se da la racit ( trebuie sa iasa o consistenta solida, sa se raceasca foarte bine, astfel riscati ca icrele sa se taie )
Icrele se freaca cu ulei, exact ca la maioneza, putin cate putin, pana incepe sa se lege, sa-si schimbe culoarea si sa se ingroase, se adauga din gris cu lingura, alternand cu apa minerala, zeama de lamaie, se continua cu ulei si tot asa pana la sfarsit.
Veti observa cum isi schimba culoarea si textura, se vor albii si vor creste considerabil .
La sfarsit se adauga piper, sare daca mai este nevoie si ceapa tocata marunt.
Se serveste cu pofta atat dimineata, la pranz sau la o masa festiva ca si aperitiv.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|