Salata de icre de casa

Postat de pusikmea in Salate
30 Ian 2015 | 7652 vizualizari
Salata de icre de casa

Cu siguranta iubitorii de icre, stiu ca cele facute in casa sunt cele mai gustoase si sanatoase, fara E-uri si alti conservanti. Este foarte important ca atunci cand avem icre proaspete sa le punem la frigider cu sare si putin ulei, pentru cel putin 24 de ore.

Ingrediente

  • 2-3 linguri de icre
  • ~ 200 ml ulei
  • ~ 150 g gris
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 100 ml apa minerala poate fi si plata, insa cu apa minerala ies mai pufoase si se inmultutesc considerabil
  • 1-2 cepe ( dupa preferinta )
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput se pune grisul la fiert.  Dupa ce este gata se da la racit ( trebuie sa iasa o consistenta solida, sa se raceasca foarte bine, astfel riscati ca icrele sa se taie )

Icrele se freaca cu ulei, exact ca la maioneza, putin cate putin, pana incepe sa se lege, sa-si schimbe culoarea si sa se ingroase, se adauga din gris cu lingura, alternand cu apa minerala, zeama de lamaie, se continua cu ulei si tot asa pana la sfarsit.

Veti observa cum isi schimba culoarea si textura, se vor albii si vor creste considerabil .

La sfarsit se adauga piper, sare daca mai este nevoie si ceapa tocata marunt.

Se serveste cu pofta atat dimineata, la pranz sau la o masa festiva ca si aperitiv.






Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata cu icre de caras

Postat de mihaelar63

Salata cu icre de caras

Icrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase. Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis . Se pot pastra la rece...

Citeste continuarea

Aperitive, antreuri, mizilicuri, salate, racituri pentru masa de Craciun si Revelion

Postat de Constelatialeu

Aperitive, antreuri, mizilicuri, salate, racituri pentru masa de Craciun si Revelion

Toate acestea necesita nu neaparat o tehnica de pregatire, tot ce am avut eu pe masa, mai putin salam, cascaval, sunca sisi si branza, restul sunt pregatite de mine.Iti trebuie vointa, placere si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2015, 09:37
ador aceasta salata.
la 30.01.2015, 09:45
Si mie imi place muuult!
la 30.01.2015, 09:52
Placeeee mult!!
la 30.01.2015, 10:06
bune bune
la 30.01.2015, 10:08
ce-mi plac

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking