Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea

Postat de ela2015 in Salate
27 Mai 2016 | 4163 vizualizari
Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea

O salată cu o mulțime de ingrediente gustoase, care iese perfectă de fiecare dată! :x

Ingrediente

  • 1 varză mică (foarte fragedă);
  • 2 cepe (1 verde, bogată în frunze și 1 roșie);
  • 50 gr. măsline negre, fără sâmburi;
  • 50 gr. telemea;
  • 6-8 roșii cherry;
  • 3 ouă;
  • 5 crenvuști (din piept de pui);
  • sare, după gust;
  • 1 lingură cu ulei de struguri;
  • felii de lămâie (lime);
  • câteva picături de oțet (opțional);
  • frunze de busuioc pentru decor.

Mod de preparare

Într-o oala mică, punem la fiert ouăle pentru cel mult 20 de minute (în funcție de aragazul și oala folosită puteți prelungi sau scurta timpul de fierbere; la mine este suficient, asta și pentru că nu îmi doresc ouă fierte foarte tari, cu gălbenușul în nuanțe de verde).

Separat, în altă oală punem la fiert 500 ml. apă; când bolborosește punem crenvuștii și îi fierbem timp de 3-5 minute, după care îi scoatem pe o farfurie curată și uscată. Îndepărtăm membrana (chiar dacă este comestibilă, tot "artificială" rămâne). 

Cât timp fierb ouăle și crenvuștii pregătim legumele. Le spălăm, le curățăm și le tocăm după preferință. 

Într-o salatieră, amestecăm legumele, măslinele, telemeaua tăiată cuburi și crenvuștii tăiați rondele.

Potrivim gustul de sare, ulei și oțet. Ornăm salata cu felii de ouă, lămâie (lime) și frunze de busuioc.

O servim simplă, cu crutoane, pâine proaspătă, sosuri! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de legume cu crenvuști, ouă și telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Salata cu sfecla rosie si oua

Postat de andaoana

Salata  cu sfecla rosie si oua

Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute ....

Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei iute si usturoi

Postat de Constelatialeu

Salata de vinete cu ardei iute si usturoi

Am taiat vinetele rondele le-am presarat cu sare si le-am lasat asa cca 10 minute. Apoi le-am sters cu un servet, am pus in functiune dry-cooker-ul si le-am fript pe o parte si pe alta .Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2016, 06:34
Buna!
la 27.05.2016, 08:00
buna si satioasa!
la 27.05.2016, 08:50
buna buna
la 27.05.2016, 08:52
la 27.05.2016, 09:21
Bunaa! Un pranz minunat si satios! (fara crenvusti-nu sunt deloc sanatosi/buni )

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking