Ingrediente
- un borcan 400g de gogosari murati (13 felii);
- un borcan 800g de castraveti murati (18 bucati);
- 2 morcovi;
- 1 kg cartofi (9 bucati);
- Maioneza:
- 2 galbenusuri de la oua fierte;
- 3 galbenusuri crude;
- un praf de sare;
- 250 ml ulei.
Mod de preparare
Se spala cartofii si se pun la fiert intr-o cratita.
Se curata morcovii de coaja si se pun la fiert intr-un craticior.
Se fierb doua oua.
Se taie muraturile in bucatele foarte mici si se pun la scurs intr-o sita.
Dupa ce s-au fiert, se taie si morcovii la fel de mici, iar cartofii se curata de coaja si se dau pe razatoare.
Pentru maioneza, se pun cele doua galbenusuri de la ouale fierte si 3 galbenusuri crude intr-un castron, impreuna cu un praf de sare. Se mixeaza si se adauga treptat uleiul pana cand isi maresc considerabil volumul.
Intr-un vas mare se pun toate legumele si 2/3 din maioneza si se amesteca. Cealalta treime de maioneza se foloseste pentru a se pune pe deasupra salatei, dupa ce aceasta a fost asezata in vasul dorit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|