Ingrediente
- Legume:
- 7 morcovi
- 2 radacini patrunjel
- 2 radacini pastarnac
- 1 telina
- 6 cartofi
- 200 g mazare
- 8 castraveti murati
- 2 mere mari
- piper
- sare
- Maioneza:
- 2 galbenusuri crude
- 2 lingurite de mustar
- 400 ml ulei
- zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare
Cartofii se fierb in coaja.
Cand sunt fierti, se curata, se lasa la racit si se toaca cubulete mici.
Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare. (eu am avut fierte in piftie)
Se lasa la racit si se toaca cubulete mici.
Mazarea se fierbe si se lasa la racit.
Castravetii se toaca cubulete mici si se storc in pumni de zeama.
Se amesteca toate legumele intr-un castron.
Merele se curata de coaja si samburi, se toaca cubulete mici si se amesteca cu celelalte legume pentru a nu se inegri.
MAOINEZA : punem galbenusurile, mustarul si sare intr-un castron le amestecam cu mixerul, adaugand uleiul putin la inceput si mai mult pe urma.
La final se pune si zeama de lamaie dupa gust.
In castronul cu legumele tocate punem sare si piper dupa gust,
Amestecam cu maioneza si este gata.
Se pune pe platou si se orneaza dupa dorinta.
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|