Ingrediente
- 4 cartofi roz
- 4 ouă, fierte tari
- 2 castraveți murați
- 1/2 gogoșar murat în oțet
- maioneză din 1-2 ouă
- măsline
- sare
- piper
- oregano (opțional)
- Pentru decor:
- frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare
Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.
Cât timp fierb cartofii, se face o maioneză puțin mai acrișoară din 1-2 ouă.
Se fierb tari ouăle și când sunt gata, se răcoresc în apă rece și se decojesc.
Se feliază gogoșarul, iar castraveții murați se taie rondele.
Se taie cubulețe cartofii fierți, decojiți și răciți și se adaugă în maioneză, cu sare și piper. Se omogenizează și se pune întreaga cantitate pe un platou. Se aranjează și se nivelează, pe cât posibil.
Se taie ouăle fierte în sferturi și se pun pe stratul de cartofi cu maioneză.
De jur împrejur se pun rondelele de castraveți murați, iar deasupra se adaugă celelalte ingrediente: măslinele și feliile de gogoșar.
Se decorează cu frunze proaspete de busuioc și se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|