Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi

Postat de RODIMUR in Salate
15 Ian 2018 | 4276 vizualizari
Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi

Îmi plac mâncărurile de legume (dar nu neapărat de post, adică fără ouă și lactate) și chiar și soțul meu, deși nu ține post, preferă mai multe legume în farfurie, decât carne. Cum toamna pun multe legume în congelator, acum a venit rândul lor să le prepar în fel și chip. Și cum îmi place și maioneza în salate, am preparat această mâncare savuroasă, cu un gust aparte.

Ingrediente

  • 350-400 gr păstăi
  • 1 ou fiert tare (gălbenușul)
  • 1 ou crud (gălbenușul)
  • 1 linguriță de muștar
  • 75 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri încărcate de smântână groasă
  • 1-2 căței de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Păstăile se aleg, se curăță de codițe, se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata fierte, se strecoară de apă și se lasă în așteptare, până se va finaliza preparatul.

Dacă se folosesc păstăi opărite și conservate de la congelator, se decongelează, se pun într-un vas, ca să mai dea un clocot și apoi se strecoară de apă.

Separat se prepară o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, pasat bine și amestecat cu muștarul, la care se adaugă un gălbenuș crud. Apoi se toarnă uleiul, puțin câte puțin și se mixează, până ce maioneza este bine legată.

Usturoiul se curăță și se taie foarte fin.

Se adaugă în maioneză două linguri încărcate de smântână și usturoiul tăiat fin, se condimentează cu sare, după gust și se uniformizează sosul. În acest sos se adaugă în cele din urmă păstăile, scurse bine de apă.

Se servește rece, cu pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dragostea ca o salata

Postat de Constelatialeu

Dragostea ca o salata

Pregatim frisca, amestecam smantana cu zaharul si laptele, apoi mixam pana obtinem frisca. Apoi taiem fructele, banana rondele, kiwi cubulete, le adaugam peste frisca, presaram si bobitele de...

Citeste continuarea

Salata de cuscus cu legume si bacon afumat

Postat de AdrianUdrea

Salata de cuscus cu legume si bacon afumat

Mai intai se prajeste in putin ulei, baconul afumat taiat in fasii. Apoi se pune la scurs intr-o sita si se lasa la racit. Se fierbe apa cu putina sare si putin piper alb, macinat si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2018, 19:39
Nu am mancat niciodata, dar ma tenteaza sa servesc de la tine!
la 15.01.2018, 19:43
Este una dintre salatele noastre preferate. Chiar o sa cumpar si eu pastai ca nu am mai facut demult
la 15.01.2018, 19:43
ooo...ce bunatate! O sa fac si eu zilele astea, ca prea mi-ai facut pofta!
la 15.01.2018, 19:48
Rocsi, nici eu n-am mai mâncat/făcut până acum așa ceva, dar căutând rețete pentru legumele conservate din congelator, am găsit fel de fel de sugestii, pe care mi-am zis că merită să le încerc, mai ales dacă pot adăuga ingrediente care-mi sunt pe plac...!
la 15.01.2018, 19:49
Mă bucur, Mimi, că-ți plac și că ai mai făcut! Ai știut tu ce e bun...!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking