Ingrediente
- 350-400 gr păstăi
- 1 ou fiert tare (gălbenușul)
- 1 ou crud (gălbenușul)
- 1 linguriță de muștar
- 75 ml ulei de floarea soarelui
- 2 linguri încărcate de smântână groasă
- 1-2 căței de usturoi
- sare
Mod de preparare
Păstăile se aleg, se curăță de codițe, se spală și se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt gata fierte, se strecoară de apă și se lasă în așteptare, până se va finaliza preparatul.
Dacă se folosesc păstăi opărite și conservate de la congelator, se decongelează, se pun într-un vas, ca să mai dea un clocot și apoi se strecoară de apă.
Separat se prepară o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, pasat bine și amestecat cu muștarul, la care se adaugă un gălbenuș crud. Apoi se toarnă uleiul, puțin câte puțin și se mixează, până ce maioneza este bine legată.
Usturoiul se curăță și se taie foarte fin.
Se adaugă în maioneză două linguri încărcate de smântână și usturoiul tăiat fin, se condimentează cu sare, după gust și se uniformizează sosul. În acest sos se adaugă în cele din urmă păstăile, scurse bine de apă.
Se servește rece, cu pâine prăjită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de pastai in sos de maioneza cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|