Ingrediente
- 6-8 cartofi potriviti pentru fiert in coaja;
- 200 gr. de paste;
- 3 cepe galbene uscate;
- 100 ml. ulei pentru prajit;
- sare.
Mod de preparare
Spalam cartofii dupa care ii punem intr-o oala cu apa cat sa ii acopere si ii dam la foc. Ii lasam sa fiarba ocupandu-ne de celelalte ingrediente.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Infierbantam cateva linguri de ulei in tigaie, adaugam ceapa si o lasam pana devine sticloasa, amestecand ori de cate ori este nevoie pentru a evita arderea ei.
Dupa ce au fiert cartofii ii scurgem de apa, ii mai lasam cateva minute sa se racoreasca si incepem sa ii curatam.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-un vas incapator taiem cartofii cubulete potrivite, adaugam pastele fierte si scurse si la final ceapa calita. Amestecam salata, adaugam sare dupa gust si preparatul este gata de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu cartofi (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|