Ingrediente
- 300 gr. de mâncărică de fasole;
- 300 gr. cartofi mici (pentru fiert în coajă);
- 150 gr. paste fussili (colorate);
- 50 gr. brânză de burduf;
- 50 gr. cârnaţi subţiri;
- câteva frunzuliţe de verdeaţă (busuioc);
- sare, piper, ulei.
Mod de preparare
Spălăm foarte bine cartofii cu periuţa de legume şi îi punem la fiert în coajă. Alegem cartofi mici, sănătoşi pentru a fierbe repede şi uşor. După ce au fiert îi scurgem de apă şi începem să-i curăţăm.
Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj ( în oala de fiert pastele, punem apă, aducem la fierbere, după care adăugăm sarea şi pastele; fierbem conform timpului inscripţionat pe ambalaj; le scurgem şi le clătim cu apă caldă pentru a înlătura amidonul dar păstrându-le calde).
Cât timp fierb pastele, tăiem cârnăciorii bucăţi potrivite.
Într-o tigaie încălzim uşor fasolea şi bucăţile de cârnăciori.
Când toate ingredientele sunt pregătite şi calde, începem să le amestecăm.
Potrivim gustul de sare şi piper (eventual ulei).
Presărăm brânza de burduf, ornăm cu verdeaţă şi servim!
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|