Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi

Postat de ela2015 in Paste
17 Oct 2015 | 3155 vizualizari
Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi

Bun găsit! Astăzi vă împărtăşesc o reţetă "contra risipei alimentare"! Eram pe punctul de "a arunca" un rest de măncărică de fasole păstăi pe care "îl alergam" prin frigider de câteva zile. Dar atunci, am început să mă gândesc la mâinile istovite ale bunicii, muncite şi arse de Soare, la toată seceta care a fost anul ăsta şi zău că mi-a venit să plâng şi să mă cert pentru faptul că sunt nerecunoscătoare şi nu merit ceea ce mi se oferă! Aşadar...m-am răzgăndit iar rezultatul a fost unul salvator, foarte bun şi apreciat!

Ingrediente

  • 300 gr. de mâncărică de fasole;
  • 300 gr. cartofi mici (pentru fiert în coajă);
  • 150 gr. paste fussili (colorate);
  • 50 gr. brânză de burduf;
  • 50 gr. cârnaţi subţiri;
  • câteva frunzuliţe de verdeaţă (busuioc);
  • sare, piper, ulei.

Mod de preparare

Spălăm foarte bine cartofii cu periuţa de legume şi îi punem la fiert în coajă. Alegem cartofi mici, sănătoşi pentru a fierbe repede şi uşor. După ce au fiert îi scurgem de apă şi începem să-i curăţăm.

Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj ( în oala de fiert pastele, punem apă, aducem la fierbere, după care adăugăm sarea şi pastele; fierbem conform timpului inscripţionat pe ambalaj; le scurgem şi le clătim cu apă caldă pentru a înlătura amidonul dar păstrându-le calde).  

Cât timp fierb pastele, tăiem cârnăciorii bucăţi potrivite.

Într-o tigaie încălzim uşor fasolea şi bucăţile de cârnăciori.

Când toate ingredientele sunt pregătite şi calde, începem să le amestecăm.

Potrivim gustul de sare şi piper (eventual ulei).

Presărăm brânza de burduf, ornăm cu verdeaţă şi servim!

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate

Postat de rocsi_1612

Tagliatelle cu sos de rosii si muschiulet de porc, gratinate

Spalati muschiuletul de porc, il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii subtirele, apoi il condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc si praful de usturoi. Incingeti o tigaie,...

Citeste continuarea

Paste cu branza si kaizer

Postat de rocsi_1612

Paste cu branza si kaizer

Intr-o oala punem mai multa apa cu putina sare si o asezam pe foc. Cand clocoteste dam drumul pastelor si le fierbem circa 12 minute. Cand sunt gata le scurgem si le lasam sa se racoreasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2015, 06:00
Bun
la 17.10.2015, 06:34
Buna!
la 17.10.2015, 08:19
la 17.10.2015, 08:34
super!
la 17.10.2015, 08:38
Imi place mult!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking