Ingrediente
- 150 grame de paste (steluțe)
- 1 conservă de hering afumat în ulei (170 grame)
- 5-6 fire de ceapă verde (doar codițele)
- măsline
- felii de lămâie
- sare
Mod de preparare
Se fierb pastele în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Se curăță cepele, se spală, se zvântă și apoi se taie codițele, sub formă de rondele.
Se spală lămâia și se feliază.
Când pastele s-au scurs, se pun în platou și se adaugă rondelele de codițe de ceapă verde.
Se condimentează cu sare și se amestecă ușor pastele cu ceapa verde.
Se pune deasupra pastelor heringul afumat, porționat și se toarnă 2-3 linguri de ulei din conservă.
Se decorează salata cu măsline negre și cu felii de lămâie.
Se servește după ce stă 15-20 de minute la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste, cu hering afumat in ulei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|