Salată de paste cu stafide și pește

Postat de CulinaryRainbow in Paste
12 Dec 2013 | 2658 vizualizari

Pentru că rețeta de azi am preparat-o cu file de Pangasius, și pentru că îmi respect cititorii, am să încep prin a face câteva precizări legate de acest soi de pește. Internetul bubuie de articole contra, si deci cred ca majoritatea dintre voi știți că această specie a devenit una foarte controversată de câțiva ani încoace. Pentru cei care nu știu, motivele sunt diverse: se spune că datorită poluării din râul Mekong unde aceștia trăiesc, ar fi pești plini de bacterii și otrăvuri și că ar fi injectați cu hormoni pentru a le fi accelerată creșterea. Din păcate, mulți europeni le-au crezut. Tot scandalul legat de această specie a luat naștere în Franța ( culmea, nu în Australia, Canada sau America unde este și azi o specie apreciată ), când afacerile pescarilor francezi au început să meargă foarte prost o dată cu apariția pe piață a acestui pește. Pangas ( Pangasius, cum îl știm noi ) este un soi cu multe avantaje: are o carne ce ți se topește în gură, de regulă se vinde file și este curățat de oase și pe lângă asta, are doar 90 de calorii /100 g. Când și prețul este unul atractiv, e clar motivul popularității acestuia, dar și al războiului și al manipulării maselor. Ciudat este faptul că nicăieri nu este prezentat un buletin de analiză, și faptul că totuși, comercializarea acestui pește nu a fost interzisă nicăieri, nici măcar în Franța. În 2011, Pangasius a fost al 6-lea în ”Top 10 fructe de mare consumate” al ”Institutului Național de Pescuit”, acest top bazându-se pe tonajul de pește vândut. Acestea fiind spuse, alegerea vă aparține. Și-acum să trecem la rețetă.

Inapoi la reteta

Comentarii (12)

la 12.12.2013, 15:35
la 12.12.2013, 16:06
arata bine!
la 12.12.2013, 16:24
la 12.12.2013, 16:28
Frumos arata!
la 12.12.2013, 16:48
la 12.12.2013, 17:31
la 12.12.2013, 17:34
si eu am devenit cam reticenta, dar cred ca niciodata nu putem sti adevarul cert este ca ador pestele
la 12.12.2013, 17:50
Asa cum zice si Laura, nu cred ca noi vom sti adevarul vreodata, iar faptul ca se vinde este si pt pretul accesibil pe care-l are...si eu ador pestele si pe cat posibil consum de ex peste prins din pescuit si nu din crescatorii, iar cel mai accesibil, bun si sanatos mi se pare macroul(proaspat)...dar este doar parerea mea.
la 12.12.2013, 18:32
Mie-mi place păstrăvul. Dar nu zic ”nu” niciunui fel de pește. Însă, la fel ca și Dia, spun și scriu ceea ce gândesc și cred. Și cred că lumea, în general, este foarte manipulată.
Dar să nu vorbim despre subiecte nasoale, puteți înlocui peștele cu ce vă place, chiar și cu alt tip de carne. Pui, de exemplu. Și... șă fie crescut la curte, ca să fie sigur că nu e injectat.
la 12.12.2013, 18:39
la 12.12.2013, 19:21
buuuunaaa
la 12.12.2013, 20:06

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking