Ingrediente
- 250 grame de paste făinoase (scoici)
- 100 grame de șuncă
- maioneză din: 2 gălbenușuri (unul fiert tare, celălalt crud, 1 linguriță de muștar, 30 ml de ulei de floarea soarelui)
- 2 linguri de smântână
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare
Dintr-un gălbenuș fiert tare, unul crud, o linguriță de muștar clasic și ulei de floarea soarelui se face o maioneză bine legată.
Se adaugă în maioneză două linguri încărcate de smântână și se omogenizează.
Șunca se feliază și se taie în bucăți potrivite.
Pastele făinoase se fierb în apă clocotită cu sare și când sunt gata fierte, se strecoară și se clătesc în două-trei ape.
Pastele se strecoară și o jumătate din cantitatea inițială se pune într-un bol pentru salată.
Se pune o jumătate din cantitatea de maioneză, se condimentează cu sare și piper și se adaugă o jumătate din cantitatea de șuncă.
Se pun și restul de ingrediente, în aceeași ordine și la urmă se adaugă zeama de la 1/2 lămâie.
Se amestecă ușor ingredientele și salata poate fi servită imediat, sau după ce stă 15-20 minute în frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste, cu sunca si maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|