Ingrediente
- 200 grame de paste mici (mini scoici)
- 75 grame de unt
- 100 grame de telemea de vaci
- 100-150 grame de roșii cherry
- 100 grame de măsline negre
- sare extrafină (opțional)
- Pentru decor:
- frunze proaspete de busuioc
Mod de preparare
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă de fâșii.
Când pastele sunt fierte, se scurg bine de apă, se pun într-un bol și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Se amestecă pastele, pentru ca untul să le cuprindă pe toate.
După ce s-a topit untul, se pun pastele într-un platou, se decorează cu feliuțele de roșii și cu fâșiile de măsline. Deasupra se pune telemeaua tăiată în prealabil sub formă de cubulețe.
Se decorează salata cu frunze proaspete de busuioc și se servește imediat, cât timp mai este caldă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|