Ingrediente
- 500 gr mini spirale Panzani
- 5 cutii ton in ulei sau suc propriu - maruntit am avut eu
- 1 borcan cu castraveciori acrii
- 200 gr masline feliate
- 1 cutie mare de porumb
- 1 ceapa mare taiata solzisori
- 1 galbenus
- 3 lingurite de mustar
- 500 ml ulei
- zeama de la 1 lamaie
- sare si piper dupa gust
- frunzulite de ceapa verde pentru ornare
Mod de preparare
Punem o oala cu 4 l apa la fiert - cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingurita cu sare si pastele,pe care le fierbem max 8-10 minute. Le scurgem si le clatim cu apa rece - le dam deoparte.
Tocam ceapa zolzi; castravetii ii taiem in doua pe lungime, apoi feliute; ii stoarcem putin ca sa nu aiba zeama.
Scurgem bine tonul - daca avem ton in ulei, pastram uleiul si il adaugam la maioneza.
Pregatim maioneza din galbenus frecat cu mustar si ulei.
Punem la un loc pastele, tonul,ceapa, castraveciorii , maslinele si porumbul;adaugam sare,piper si zeama de la 1 lamaie si amestecam putin ; adaugam maioneza si amestecam bine.
Dam la rece.
Servim salata cu pofta presarata cu firisoare de ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu ton - Reteta cu nr. 50" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|