Salata de pui

Postat de kirioana in Salate
7 Sep 2009 | 7771 vizualizari
Salata de pui

Ingrediente

    • salata verde
    • rosii
    • castraveti
    • ceapa
    • ardel gras
    • piept de pui
    • otet balsamic
    • ulei de masline
    • cateva felii paine pentru crutoane
    • cascaval

Mod de preparare

Salata asta este printre preferatele noastre si cum se apropie toamna iar legumele proaspete dispar incet incet de pe piata ( ma refer la astea de gradina pentru ca alea cu gust fad si mult mai scumpe le gasim tot anul) am zis sa profit cat mai pot si sa fac minunatia asta de salata. 

Reteta e simpla, doar e o salata, ce poate fi complicat?
Se spala salata verde si se pune pe un prosop pentru a absorbi excesul de apa.
Rosiile si castravetii se feliaza iar ardeii si ceapa se taie fasiisi se sareaza putin.
Pieptul de pui se condimenteaza si se pune la gratar.
Dresing pentru salata va fi otetul balsamic si uleiul de masline. Se amesteca energic 2 linguri otet balsamic cu 2 linguri ulei de masline pana se formeaza un dressing omogen.
Pieptul de pui se taie deasemenea fasii si semonteaza salata.
Se pune o baza de salata verde pe care o stropim cu generozitate cu dressing si apoi punem rosiile, castavetii, ardeii si fasiile de ceapa urmate de inca un strat de dressing.
Este randul pieptului de pui pe care il asezam in farfuria cu salata si in momentul asta salata este aproape gata pentru ca nu urmeaza decat crutoanele.
Crutoanele sunt elementul cheie al acestei salate pentru ca au un gust deosebit si fara ele salata nu ar fi atat de buna.
Pentru crutoane se taie partea cu coaja de la cateva felii de paine, se stropesc cu ulei de masline si se pun pentru cateva min pe aragaz intr-o tigaie antiaderenta
Cat crutoanele se rumenesc pe foc dam pe razatoare 50 grame de cascaval si atumci cand crutoanele au o culoare aurie se adauga peste ele cascavalul si se opreste repede focul de la aragaz. Cascavalul se va topi si se va amesteca printre crutoane dandu-le un gust deosebit.
Se pun crutoanele cu cascaval peste salata si se serveste alaturi de un vin bun.
Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de salata de pui cu mango

Postat de cristeena20

Reteta de salata de pui cu mango

Iata cum se prepara Reteta de salata de pui cu mango Feliile de piept de pui de condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi si curry; stropim cu putin ulei de masline si lasam acoperite...

Citeste continuarea

Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos

Postat de AdrianUdrea

Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos

Cum se prepara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2009, 14:00
Pieptul ala de pui arata senzational!!! L-ai facut afara pe gratar?
la 04.10.2011, 12:43
foarte buun

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking