Ingrediente
- 1 măr acrișor
- 1 țelină
- 1-2 morcovi
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- pentru maioneză
- 1 ou fiert tare
- 1 linguriță muștar clasic
- 8-10 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Se face o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert tare, amestecat cu o linguriță de muștar clasic, după care uleiul se încorporează puțin câte puțin, până rezultă o maioneză densă și legată bine.
Legumele se spală și se dau pe răzătoarea fină. Mărul se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea mare, după care se amestecă imediat cu țelina și morcovul. Se adaugă ulei de măsline și apoi maioneza, amestecându-se bine, pentru uniformizare. Se consumă imediat.
Salata se poate face/mânca și în zilele de post, fără maioneză.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de telina cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|