Ingrediente
- vinete coapte cca. 600 g
- ardei kapia copți cca. 200 g
- ceapă roșie 1 bucată medie
- ulei de floarea soarelui cca 150 ml
- sare de mare
- gălbenuș de ou 1 bucată
- usturoi 4 căței
Mod de preparare
Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se mixează energic cu puțină sare și ulei, cca. 3 minute. Apoi se adaugă vinetele tocate cu un cuțit de lemn, amestecându-se energic cca. 5 minute, turnând ulei, în fir subțire, ca la maioneză. Se adaugă gălbenușul de ou, mixându-se în continuare, cca. 5 minute, pentru a se omogeniza toate ingredientele, adăugând ulei în continuare. Ardeiul kapia copt, se toaca mărunt și se adaugă peste amestecul de vinete și ceapă, amestecându-se ușor până se înglobează în salată. Usturoiul se toacă mărunt încorporând-ul în compoziția de mai sus. Salata se asezonează de sare și se servește rece, pe feliuțe de pâine albă, integrală sau neagră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu ardei copt, editia 2, revizuita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|