Ingrediente
- 2 vinete coapte, de la congelator
- 3 linguri încărcate de smântână grasă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- rozmarin măcinat
- cimbru
- chimen măcinat
- busuioc măcinat
- sare
- piper
Mod de preparare
Se scot vinetele de cu seară de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca dezghețându-se, să se scurgă de zeamă.
A doua zi se tamponează cu hârtie absorbantă, ca să se absoarbă tot lichidul care nu s-a scurs și se toacă fin, folosind un tocător din lemn.
Vinetele tocate se pun într-un bol pentru salată și se adaugă uleiul de măsline, smântâna și usturoiul răzuit fin, pe răzătoarea mică.
Se mixează și apoi se adaugă, după gust: sarea, piperul și plantele aromatice.
Se poate servi imediat, cel mai bine cu pâine prăjită și cu roșii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete, cu smantana si plante aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|