Salata de vinete, cu smantana si plante aromatice

Postat de RODIMUR in Salate
6 Mar 2019 | 2501 vizualizari
Salata de vinete, cu smantana si plante aromatice

Când nu este post, în general, prefer salata de vinete cu maioneză, iar din când în când o prepar cu smântână, la care mai adaug usturoi, sau chiar și plante aromatice, ca acum, pentru un gust mai special. Și chiar merită să încercăm diferite gusturi... Pentru această salată am folosit vinetele coapte de la congelator. Astfel, prepararea ei a fost destul de rapidă.

Ingrediente

  • 2 vinete coapte, de la congelator
  • 3 linguri încărcate de smântână grasă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • rozmarin măcinat
  • cimbru
  • chimen măcinat
  • busuioc măcinat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se scot vinetele de cu seară de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca dezghețându-se, să se scurgă de zeamă.

A doua zi se tamponează cu hârtie absorbantă, ca să se absoarbă tot lichidul care nu s-a scurs și se toacă fin, folosind un tocător din lemn.

Vinetele tocate se pun într-un bol pentru salată și se adaugă uleiul de măsline, smântâna și usturoiul răzuit fin, pe răzătoarea mică.

Se mixează și apoi se adaugă, după gust: sarea, piperul și plantele aromatice.

Se poate servi imediat, cel mai bine cu pâine prăjită și cu roșii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete, cu smantana si plante aromatice" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Salata de cartofi cu ceapa verde

Postat de eumimi

Salata de cartofi cu ceapa verde

Curatam cartofiii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem cu un praf de sare. Pasam cartofii fierti, ii lasam la racit, apoi adaugam ceapa tocata rondele, telemeaua data pe razatoarea cu...

Citeste continuarea

Salata de pastai cu pastrama si maioneza

Postat de MotanLaOale

Salata de pastai cu pastrama si maioneza

Fasolea verde se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare 15-20 minute. Cand este fiarta se pune la scurs si se lasa la racit. Se face maioneza dintr-un galbenus, mustar, ulei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2019, 10:52
la 06.03.2019, 11:55
cu smantana nu am mancat.Interesant!
la 06.03.2019, 12:06
Da, Ksenya, există rețeta asta și este foarte bună, chiar mai puțin grasă decât cu maioneză... Oricum, mănânc mai rar salata simplă de vinete, fără maioneză, sau smântână... Mulțumesc frumos pentru atenție!
la 06.03.2019, 13:06
la 06.03.2019, 13:57
Mulțumesc, Cristina!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking