Ingrediente
- 2 vinete coapte, medii
- 1 ardei capia (sau gras, roșu)
- 1 ceapă mică
- 100 grame brânză feta (sau telemea de oi)
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel/mărar tocat (opțional)
- Pentru servit:
- roșii cherry
- pâine prăjită
Mod de preparare
Vinetele se scot de seara din congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama.
A doua zi, vinetele se tamponează cu un prosop de hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână umede și apoi se taie sub formă de cubulețe.
Ardeiul se spală, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne.
Brânza se taie cubulețe, sau se sfărâmă cu furculița.
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. (Eu am folosit ceapă roșie, nu doar pentru aspect, ci mai ales pentru că aceasta nu este foarte iute și are un gust mai bun.)
Se amestecă ușor toate ingredientele solide (vinetele, brânza, ceapa și ardeiul), se adaugă sare și piper, după gust și uleiul de măsline. Când compoziția este omogenă, se poate presăra verdeață (pătrunjel, sau mărar tocat).
Se servește rece, cu pâine prăjită, de preferință și cu roșii, ca garnitură.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete, in stil grecesc (2)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|