Ingrediente
- 1 vanata mare
- 1 catel de usturoi( mare)
- 1 rosie
- 1 ceapa
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri pasta de susan (tahina)
- o lingura ulei de susan
- un praf de cumin (chimion)
- patrunjel cret tocat
- sare dupa gust
Mod de preparare
Vanata se inteapa peste tot cu un cutit si se coace la cuptor aproximativ o ora. Usturoiul se coace si se scoate imediat (maxim 10 minute).
Cand vanata este gata, se taie in doua si cu o lingura se scoate miezul intr-un vas de mixer.
Se adauga, tahina, zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline, o lingura de ulei de susan si se mixeaza. Se pune ceapa, rosia tocata, sarea, cuminul si se mixeaza pana la omogenizarea completa.
Se asaza compozitia intr-un vas, se decoreaza cu ulei de masline si patrunjel.
Mancati pasta cu lipie si daca doriti adaugati susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete orientala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|