Salata Floare de nufar, cu oua, ton si branza cu mucegai

Postat de RODIMUR in Salate
1 Mar 2020 | 2899 vizualizari
Salata Floare de nufar, cu oua, ton si branza cu mucegai

Cea mai bună și mai gustoasă salată făcută în ultimul timp a fost aceasta, preparată pentru Lăsata secului, înainte de intrarea în Postul Mare al Paștelui. Gustul salatei a fost îmbunătățit de ingredientele mai speciale: tonul și brânza cu mucegai, dar eu cred că și ouăle au avut contribuția lor.

Ingrediente

  • 10-12 frunze proaspete de salată
  • 2 ouă fierte tari
  • 1 conservă de ton bucăți
  • 100 grame de brânză cu mucegai
  • 3-4 roșii cherry
  • măsline
  • sare
  • oregano
  • 2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare

 

Ouăle se fierb tari și când se răcoresc. se decojesc și se feliază (cu aparatul special, dacă aveți, pentru un aspect mai frumos).

Se spală roșiile, se șterg cu hârtie absorbantă și se înjumătățesc.

Se taie brânza cu mucegai sub formă de cubulețe, iar măslinele se taie fâșii.

Se spală bine salata sub jet de apă rece, se zvântă, se taie fideluță și se distribuie uniform sub formă de strat pe platoul de servire.

Pe platoul cu salata verde se pun feliile de ouă, așa cum au fost tăiate, sub formă de floare de nufăr, iar ”petalele” se separă cu fâșii de măsline.

Se adaugă, pe alocuri bucăți de ton,  se pun jumătățile de roșii, de jur împrejur și se presară pe toată suprafața, cubulețele de brânză cu mucegai.

Se presară sare și oregano, pe toată suprafața și se toarnă în fir, peste toată salata, uleiul de măsline.

Se dă salata la rece, pentru 15-20 de minute, după care poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Floare de nufar, cu oua, ton si branza cu mucegai" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pasta de avocado cu ou si ceapa rosie

Postat de gurita_ta2005

Pasta de avocado cu ou si ceapa rosie

Oul se pune in apa cu sare la fiert. Avocado se curata, se da prin robotul de bucatarie pentru a-l marunti. Ceapa se toaca marunt, se pune peste avocado,la fel si oul fiert taiat cubulete....

Citeste continuarea

Salata de teci de fasole cu maioneza si usturoi

Postat de Pungasa_Rogue

Salata de teci de fasole cu maioneza si usturoi

Se iau moatele de la teci, apoi acestea din urma se spala. Se pune 1l de apa la fiert impreuna cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga tecile, intregi. Dupa ce tecile au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2020, 19:58
la 01.03.2020, 20:00
Cu siguranta a fost buna salata!
la 01.03.2020, 20:09
Mulțumesc frumos, Roxana!
la 01.03.2020, 20:10
Daaa, Mirela, a fost cea mai bună...! Mulțumesc frumos!
la 01.03.2020, 21:28
Hmmmm, mă provoci! E cam târziu acum pentru asemenea bunăciune, dar pun rețeta la de probat, degustat și savurat!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking