Ingrediente
- 2 cartofi mici, fără coajă tăiați în 4
- 1 cățel de usturoi tăiat felii
- 3 linguri oțet de vin alb
- 1 linguriță muștar Dijon
- coaja și sucul de la 1/2 lămâie
- 100 grame salată
- 1 fir de ceapă verde tăiat rondele
- 1 lingură ulei
- sare/piper
Mod de preparare
Cartofii se fierb în apă cu usturoiul tocat și 1 lingură de oțet până când furculiță intră ușor în ei, dar nu se sfărâmă.
Între timp, se amestecă cu telul sucul și coaja de lămâie cu restul de oțet, muștarul, sare și piper. Amestecând continuu se adaugă uleiul puțin câte puțin pentru a obține un dressing cremos și omogen.
Cartofii se scurg, se toarnă imediat dressingul peste ei, se lasă la răcit, apoi se refrigerează pentru 30 de minute până la 1 oră.
Se adaugă salata și ceapa peste cartofi, amestecând ușor până când dressingul a acoperit și salata.
Se servește rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată light de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|