Ingrediente
- 4 cartofi
- 2 roșii
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 2-3 cepe verzi
- câteva măsline
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de oțet balsamic
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii se spală bine și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.
Între timp se spală celelalte legume și se pregătesc pentru salată: roșiile se feliază, ceapa se taie rondele, iar ardeii grași se curăță de cotoare și de semințe și se taie julienne.
Când cartofii s-au răcit, se curăță de coji, se taie cubulețe, se pun pe un platou și se condimentează după gust, cu sare, piper și oregano.
În jurul cartofilor se pun, ca un colier, feliile de roșii, iar în interiorul medalionului, se pun concentric, peste cartofi, dinspre exterior spre interior, ardeii grași galbeni, apoi cei roșii, iar în centru, rondelele de ceapă.
Se decorează cu măsline și apoi se condimentează din nou salata cu: sare, piper și oregano, după care se stropește cu ulei și oțet balsamic.
Se poate servi imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Medalion, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|