Salata Medalion, de post

Postat de RODIMUR in Salate
26 Apr 2019 | 3289 vizualizari
Salata Medalion, de post

Nu știu cum procedează alții, dar eu, când nu am suficient timp la dispoziție, dar am în casă ingredientele necesare, fac rapid o salată, ceea ce asigură nu numai un meniu bun și hrănitor, ci și nevoia de mâncare sănătoasă. De acestă dată am făcut o salată de post, cu ardei grași dulci și buni, roșii și ceapă verde, pe un pat de cartofi fierți, o salată căreia doar câteva condimente i-au adus aromele necesare și pe care am mâncat-o mai întâi ”cu ochii”...

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 2-3 cepe verzi
  • câteva măsline
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.

Între timp se spală celelalte legume și se pregătesc pentru salată: roșiile se feliază, ceapa se taie rondele, iar ardeii grași se curăță de cotoare și de semințe și se taie julienne.

Când cartofii s-au răcit, se curăță de coji, se taie cubulețe, se pun pe un platou și se condimentează după gust, cu sare, piper și oregano.

În jurul cartofilor se pun, ca un colier, feliile de roșii, iar în interiorul medalionului, se pun concentric, peste cartofi, dinspre exterior spre interior, ardeii grași galbeni, apoi cei roșii, iar în centru, rondelele de ceapă. 

Se decorează cu măsline și apoi se condimentează din nou salata cu: sare, piper și oregano, după care se stropește cu ulei și oțet balsamic.

Se poate servi imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Medalion, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de cartofi noi cu sfecla rosie

Postat de Oana

Salata de cartofi noi cu sfecla rosie

Fierbe separat cartofii noi si sfecla rosie in coaja, lasa-le la racit, apoi curata-le. Taie cartofii pe jumatate, apoi felii subtiri si pune-i intr-un castron. Taie la fel si sfecla si pune-o...

Citeste continuarea

Salata de legume cu rucola si piept de pui

Postat de merisor67

Salata de legume cu rucola si piept de pui

Spalam bine si scurgem de apa, legumele si rucola. Le taiem rondele sau cuburi, cum le preferam. Eu le-am feliat rondele cu dispozitivul din dotarea Salad Smart Chef, imi place ca le feliaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2019, 09:03
ce bine arata
la 26.04.2019, 09:06
la 26.04.2019, 09:22
Ce frumos arată!!
la 26.04.2019, 09:39
Mulțumesc, Daniela!
la 26.04.2019, 09:39
Mulțumesc frumos, Xandrinne!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking